Profiscus is het professionele administratiekantoor te Den Haag | Uw boekhouder en accountant

“Besteed uw boekhouding uit aan een professional”

ContactContactgegevens

Profiscus
Beeklaan 266
2562 AT Den Haag
T: 070 345 76 76
F: 070 345 50 34
E:


Contactformulier:

Naam:
Email:
Telefoon:
Onderwerp:
Bericht:
 

Nieuws

Webinar webshop starten 16 december 2021


  • Wilt u producten verkopen op internet, maar hebt u geen idee wat daar allemaal bij komt kijken? Volg dan de gratis webinar 'Starten met een webshop'. In 1 uur tijd leert u van verschillende deskundigen waar u rekening mee moet houden. De perfecte voorbereiding van de start van uw webshop.Coronamaatregelen Belastingdienst worden verlengd (update)


  • Het demissionair kabinet heeft besloten belastingmaatregelen die eerder zijn genomen vanwege de coronacrisis, te verlengen.Denksportorganisaties vanaf 2022 btw-plichtig (update)


  • Denksportorganisaties worden vanaf 1 januari 2022 btw-plichtig. Ze kunnen de sportvrijstelling dan niet meer gebruiken. Dit komt door een uitspraak van het Hof van Justitie, waarin denksporten niet worden gezien als sport.Btw-aangifte doen? Stap op tijd over!


  • Ondernemers die voor hun btw-zaken gebruikmaken van het oude ondernemersportaal kunnen nu al een overstap maken naar een andere manier van aangifte doen.21% btw voor software die de gegevens van een AED apparaat analyseert


  • Licenties voor softwareproducten die gegevens uit een AED gebruiken voor feedback, diagnose of onderhoud, zijn belast met 21% btw.Webinar webshop starten 16 december 2021


  • Wilt u producten verkopen op internet, maar hebt u geen idee wat daar allemaal bij komt kijken? Volg dan de gratis webinar 'Starten met een webshop'. In 1 uur tijd leert u van verschillende deskundigen waar u rekening mee moet houden. De perfecte voorbereiding van de start van uw webshop.Rendementen box 3 in 2022


  • In 2022 wordt het rendement voor sparen (rendementsklasse I) 0,01%. Het rendement voor beleggen (rendementsklasse II) wordt 5,53%.Burgers horen waarom hun persoonsgegevens waren opgenomen in de Fraude Signalering Voorziening (FSV)


  • De komende maanden sturen wij ongeveer 200.000 mensen een brief over hun registratie in de Fraude Signalering Voorziening (FSV). Hierin staat de reden vermeld waarom hun persoonsgegevens in de FSV waren opgenomen. Op 11 november 2021 vallen de eerste brieven op de deurmat.Belastingdienst start invordering van openstaande belastingschulden weer op


  • Vanwege de coronacrisis hebben wij de invordering van openstaande belastingaanslagen tijdelijk stilgelegd. Nu starten wij die stapsgewijs weer op. Vanaf september 2021 sturen wij eerst vooraankondigingen. Later dit jaar betalingsherinneringen en aanmaningen. En als particulieren en ondernemers dan nog niet betalen, sturen wij hen vanaf begin 2022 dwangbevelen. Dat alles doen we zorgvuldig, met oog voor de persoonlijke en financiële situatie van particulieren en ondernemers.3 fiscale coronamaatregelen worden verlengd tot eind 2021 (update)


  • Het demissionair kabinet heeft besloten 3 belastingmaatregelen die eerder zijn genomen vanwege de coronacrisis, te verlengen tot en met 31 december 2021.